1. - Scrieţi numai dacă aveţi ceva de scris.
2. - Înainte de a deschide un subiect nou sau de a posta un mesaj pe acest forum, căutaţi cu atenţie folosind funcţia "Căutare" ("Search"), pentru a verifica dacă nu cumva subiectul respectiv a fost deja dezbătut pe acest forum.
3. - Subiectele discutate trebuie să aibă obligatoriu un titlu explicit şi la obiect.
Nu folosiţi ca titlu, expresii de genul "Help", "Please", "Ajutoorrr", "Sal", "Salut", "Ştie cineva ?", etc..., prescurtări, semne punctuaţie, simboluri, cifre, etc ...
4. - Exprimaţi-vă coerent, scrieţi corect din punct de vedere gramatical şi postaţi informaţiile într-un mod ordonat, pentru a putea fi citite şi înţelese cu uşurinţă de către vizitatorii acestui forum.
5. - Nu daţi REPLY-uri (răspunsuri/comentarii) formate dintr-unul sau mai multe smile-uri (zâmbete) sau semne de punctuaţie. Reply-ul trebuie să conţină un mesaj scris, explicit.
6. - Încadrați topicul vostru în categoria corespunzătoare. Există categorii creeate pe forum, pentru aproape orice tip de subiect, alegeţi cu atenţie categoria în care se încadrează subiectul (topicul) vostru. Dacă nu găsiţi o categorie corespunzătoare, atunci adăugaţi subiectul (topicul/threadul) vostru în categoria "Discuţii generale...", categorie unde se poate discuta despre orice.
7. - Postaţi mesaje strict la subiect, nu discutaţi probleme care nu au nici o legătură cu subiectul pus în discuţie ! NU se acceptă abaterea de la profilul unui subiect/thread/forum. Abaterea de la subiectul discutat se numeşte "Off Topic" si este categoric neacceptat.
Dacă ați căutat pe forum și nu există un topic în care se discută despre un subiect identic sau asemănător cu problema voastră, atunci sunteți liberi să deschideți un topic nou....
8. - Nu faceţi "double-post", aşteptaţi până când veţi primi un răspuns. Adică, în situaţia în care ultimul post/comentariu din topic este al vostru, nu adăugaţi încă un comentariu, editaţi ultimul vostru comentariu/post şi adăugaţi ce mai aveţi de adăugat. Dacă sunteţi membru înregistrat şi autentificat pe forum, există funcţia "Edit" cu care vă puteţi edita propriul post în primele 60 minute şi puteţi adăuga ce doriţi la ultimul vostru post. Pentru asta însă, va trebui să vă înregistraţi şi să fiţi autentificat ca membru pe forum.
9. - Dacă cereţi ajutor pe acest forum, asiguraţi-vă că furnizaţi toate datele/detaliile despre problema voastră şi expuneţi problema cât mai explicit şi coerent posibil, altfel nu veţi primi nici un răspuns sau ajutor pe acest forum. Dacă solicitaţi ajutor pentru diverse siteuri web (programare, modificare html/css/php/scripting/etc...), bloguri sau forumuri, specificaţi adresa web/URL-ul siteului pentru care cereţi ajutor, altfel nu veţi primi nici un răspuns ori topicul vostru va fi şters.
10. - Ajutorul este oferit exclusiv pe acest forum (nu prin email, messenger, etc...), deoarece se pierde timp dacă se folosesc alte canale, iar ceilalţi utilizatori nu beneficiază de răspunsul oferit.
11. - Tehnologiile utilizate şi modul de realizare a acestui forum şi a blogului sunt confidenţiale deoarece asigură securitatea şi unicitatea acestui forum & blog.
12. - Participanţii la discuţiile de pe acest forum, sunt direct răspunzători de conţinutul mesajelor proprii publicate pe acest forum.
13. - Folosiţi un limbaj adecvat, care să respecte regulile elementare ale bunului simţ. Nu se acceptă atacurile la persoană, jignirile sau înjurăturile dure sub nici o formă.
14. - Este interzisă reclama de orice fel în conţinutul mesajelor postate! Cine doreşte reclamă pe acest site poate să trimită un mesaj aici: CONTACT....
Este interzisa postarea de "Referral Advertising Link" (siteuri PTC, Neo-Bux, On-Bux, RahatBux, Facebook ref, Emag ref, etc...) forumul acesta este pentru dezbateri, nu pentru "online money earning"!
Utilizatorii care postează astfel de linkuri, îşi vor pierde automat dreptul de a mai posta vreodată pe acest forum !!!
15. - Utilizatorii care nu respectă aceste reguli, vor fi marcaţi ca spammeri, rezultatul acestei acţiuni fiind că nu vor mai putea posta mesaje pe forum sau pe blog (detalii mai multe, aici!), ori vor fi sancţionaţi cu BAN permanent sau temporar (blocarea permanentă sau temporară a utilizatorului la accesul (vizualizarea) acestui site/forum).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
REGULAMENT SI GHID DE UTILIZARE A FORUMULUI
I. Generalitati
Acest forum este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de catre toti membri sai, din momentul in care se inregistreaza si isi creeaza un cont.
Inregistrarea nu este necesara pentru a citi mesajele postate de membrii deja inscrisi, ci doar pentru a avea acces la anumite sectiuni, pentru a putea raspunde la mesaje, a putea descarca fisiere sau a avea dreptul de a deschide noi topicuri de discutii.
Toti utilizatorii inscrisi folosesc forumul in mod gratuit si consimt ca aceasta utilizare se face in baza acceptului administratorului forumului, accept care nu creeaza pentru acesta din urma nici un fel de obligatie fata de utilizatori. Acest accept al administratorului poate fi retras oricand, fara nici o notificare, si fara nici o raspundere din partea administratorului, acesta fiind acceptat ca un drept discretionar al administratorului.
In momentul in care va inregistrati pe forum sau trimiteti un mesaj, consideram ca ati citit si ati fost de acord cu acest regulament.
Toti membri inregistrati trebuie sa inteleaga ca utilizarea de catre ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de catre administratorii forumului rezervandu-si astfel dreptul de a-si selecta userii.
Orice incalcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor forumului sa dea avertismente si in cele din urma sa restrictioneze (la libera lor discretie) accesul membrilor in cauza, pe perioada nedeterminata.
Nici un membru al forumului nu poate invoca drept scuza pentru incalcarea Regulamentului faptul ca nu stia de existenta lui. Administratorul forumului isi asuma obligatia de a posta in permanenta un link catre prezentul Regulament pe pagina principala a forumului, astfel ca acesta sa poata fi usor identificat si citit.
Administratorul forumului are dreptul sa modifice oricand prevederile Regulamentului; recomandarea noastra este ca userii sa citeasca periodic prezentul document, pentru a cunoaste eventualele actualizari.
II. Interdictii
Pe forumul http:http://kristalresidence.forumrom.com/... urmatoarele activitati ale membrilor sunt strict interzise:
a. crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Descoperirea de catre moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor si suspendarea pe o perioada de minim 15 de zile a contului principal.
b. atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.
c. postarea de informatii, fisiere etc cu incalcarea dreptului de autor si a drepturilor conexe prevazute de Legea 8/1996, precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. Proprietarul forumului nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja fotografiile afisate in cadrul forum-lui, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.
d. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei ( incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei ) sau care instiga la incalcarea acestor legi
e. postarea aceluiasi mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversatie ("flood")
f. postarea de discutii care nu au legatura cu subiectul in cauza ("offtopic"). Moderatorii isi rezerva dreptul de a sterge aceste comentarii si de a da un avertisment userilor in cauza.
g. scrierea mesajelor cu deformari ale limbii romane, de genul: tz, sh, k, etc. Pentru a se face mai bine intelesi, userii pot folosi diacritice. (ţ, ş, etc)
h. folosirea abuziva a smiley-urilor in mesajele postate ( iconitele animate ), scrierea de mesaje alcatuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesiva a culorilor
i. postarea de reclame sub orice forma ( inclusiv imaginile/link-urile din avataruri, semnatura, posturi ce nu au legatura cu subiectul...etc). In plus, este interzisa postarea de informatii ce pot fi considerate reclama, in cadrul rubricii "Locatie" ( gen adrese web, similare cu RODetectors etc )
j. folosirea unui nickname asemanator cu unul deja existent ( se poate crea confuzie ), precum si folosirea drept nickname a numelui unei societati sau a unei pagini personale web, sau unei personalitati ( sanctiunea este banarea imediata ). Nickname-ul (aliasul sau pseudonimul) cu care va inregistrati pe forum trebuie sa fie cat mai apropriat de sfera normalului. Nu se accepta utilizatori cu nickname-uri gen: gfgphkhd, cutare.com, sau avand in componenta lor injurii
k. folosirea de proxy-uri anonime, ascundere de IP-uri etc.
l. folosirea de catre minorii sub 16 ani a ariilor marcate cu un cerc rosu in care este inscris numarul 16
m. atasarea de fisiere ce contin virusi, troieni, spyware, softuri comerciale fara licenta, crack-uri sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos ; in general este recomandat sa nu se ataseze nici un fel de fisier decat in cazul in care aceasta actiune are un fundament solid si este pe deplin justificata.
n. trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar daca este facuta prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant etc; este de asemenea interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.
o. colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membrii ai forumului
r. restrictionarea in orice mod a accesului altor membri la platformele de comunicatie puse la dispozitie de administratori prin intermediul forumului.
s. folosirea de mijloace ce blocheaza si/sau restrictioneaza contorizarea userilor, afisarea mesajelor comerciale sau a contentului original al forumului.
t. utlizatorii care doresc sa paraseasca forumul, o pot face prin solicitare PM, catre un moderator. Solicitantul este dezactivat, toate postarile decente si fotografiile publicate, raman pe forum.
u. folosirea in semnatura/status a unor elemente (imagini, link-uri, etc) menite sa induca in eroare alti utilizatori ai forumului
v. Un utilizator suspendat nu are dreptul sa inregistreze un cont nou pe forum. Aceste conturi vor fi sterse!
Respectati moderatorii si administratorii! Celor care sunt obraznici, au un limbaj agresiv, sau adreseaza injurii la adresa moderatorilor sau administratorilor li se suspenda contul pentru o perioadă de cel puţin doua saptamani. Deciziile luate de moderatori trebuie respectate. Nu sunt permise comentarii pe marginea deciziilor luate de moderatori si administratori. Nu va adresati moderatorilor (administratorilor) in topic, trimiteti un mesaj prin intermediul functiei PM (private Message) de pe site daca aveti ceva obiectii. Orice mesaj de acest gen, este sters imediat, iar daca se repeta, urmeaza sanctiuni aplicate utilizatorului.
Administratorul isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, in opinia sa discretionara, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane. In plus, in caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, administratorul isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor in cauza.
Prin postarea mesajelor dvs. pe forumul http://kristalresidence.forumrom.com/... sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Siteul sau tertii pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile de mai sus.
III. Contul si Profilul tau
1. Este indicat ca profilul tau sa fie completat in intregime.
2. O persoana poate avea un singur cont. Folosirea conturilor "clona" se penalizeaza drastic.
3. Nu este permisa folosirea profilului ca metoda de promovare fara acordul administratorului.
4. Avatarul, semnatura si celelalte campuri nu trebuie sa faca publicitate sau sa sugereze acest lucru.
5. Nu sunt permise imagini cu continut animat, indecent, obscen, s.a.m.d pe post de avatar.
7. Vanzarea, inchirierea sau orice alta metoda de transfer a contului tau de pe http:http://kristalresidence.forumrom.com/... altei persoane nu iti este permisa.
8. Schimbarea numelui de utilizator nu este posibila cu exceptia cazurilor speciale. Schimbarea se face numai de catre un administrator.
9. In cazul in care doua sau mai multe nume de utilizator (abstracte, fara nume romanesc, etc.) seamana intre ele astfel incat se poate produce usor o confuzie intre utilizatori (ex. 'mephisto' si 'mmephisto'), cele mai recente conturi vor fi editate la descoperirea problemei. Editarea se face de catre administrator si se va discuta noul nume de utilizator in prealabil.
IV. Actiuni obligatorii
Membri trebuie sa tina seama de urmatoarele recomandari privind utilizarea in bune conditii a forumului http:http://kristalresidence.forumrom.com/...:
- a. sa respecte toate interdictiile de mai sus, in caz contrar administratorul forumului putand apela la sanctiuni, de la un simplu avertisment pana la stergerea contului si restrictionarea accesului, iar daca este cazul, la autoritatile competente potrivit legislatiei romane in vigoare;
- b. sa completeze cat mai multe campuri din profilul userului precum Location, Occupation ...etc. Aceste date pot ajuta pe ceilalti useri si pot reduce la minimum discutiile de genul "Tu de unde esti?"... In termen de 10 zile de la inscriere, fiecare membru este obligat sa se prezinte. Sa faca o autoprezentare sumara, prenume real, localitate. Fiecare postare, sa poarte semnatura reala, minim numele mic. ( EX. Marian, Vasile, Nicu Ionescu, Cornel Popescu, etc ) In avatar sa puna fotografia reala , a lui sau ceva reprezentativ;
- c. sa nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol" etc; de asemenea sa nu dea un raspuns doar pentru a scrie ceva, ci doar daca au cateva idei coerente si pertinente la subiect;
- d. daca fac un comentariu la un mesaj postat imediat anterior, sa nu mai foloseasca citarea integrala a acestuia, pentru a nu ingreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului;
- e. sa caute cu atentie (folosind functia "search" cautare ) inainte de a deschide un subiect nou;
- f. sa nu abuzeze de mesajele PM, daca acestea sunt activate;
- g. sa nu posteze comentarii deplasate la adresa altor membrii si sa incerce sa ii ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar daca unele pot parea foarte "banale" si "simple";
- h. sa respecte deciziile moderatorilor/administratorilor si sa nu le comenteze aceste decizii pe forumul public, pentru aceste probleme se va folosi PM (private message);
- i. sa incerce sa creeze topicuri cat mai scurte si clare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problema. Cine ma poate ajuta?");
- j. in cazul mesajelor postate de catre persoane juridice, sa obtina in prealabil acordul administratiei forumului;
- k. sa nu posteze topicuri in care sa explice de ce intentioneaza sa renunte la forum. Aceasta este o alegere personala, fara relevanta pentru forum.
V. Drepturile si obligatiile moderatorilor
Moderatorii sunt obligati:
- sa aiba o atitudine toleranta fata de utilizatori si sa-i ajute sa-si rezolve problemele fara a antrena vreun tip de disputa cu acestia;
- sa inchida/stearga thread-urile doar cand acestea incalca flagrant regulamentul;
- sa explice clar si argumentat motivul pentru care a fost inchis un thread, cand este cazul;
- sa explice atunci cand este necesar (pe PM) de ce a sters posturile unui user;
- sa nu abuzeze de thread-urile lipite sus (importante).
In acelasi timp, moderatorii au dreptul:
- sa stearga orice post considerat offtopic;
- sa curete orice post ce abunda in smilie-uri si sa atentioneze pe PM userul ce nu respecta regulamentul;
- sa stearga orice post ce contine reclame de orice fel (reclama - postarea de link-uri ce nu sunt utile si ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nici o legatura cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate catre o anumita pagina/firma... etc, etc);
- sa avertizeze pe PM intotdeauna userii ce incalca regulamentul si sa propuna banarea acestora in cazul in care recidiveaza;
- sa propuna banarea userilor ce au un limbaj trivial;
VI. Drepturile si obligatiile administratorilor
Dintre drepturile de care se bucura administratorii amintim:
- sa atentioneze pe PM userii ce au semnaturi/avatari/limbaj ce nu respecta regulamentul forumului;
- sa baneze fara avertizare userii ce injura, posteaza: warez/cracks, ironia de prost gust si fara sens, injurii, afirmatii vulgare;
- sa propuna banarea userilor ce incalca repetat regulamentul;
- sa propuna noi moderatori pe ariile deficitare si eliminarea moderatorilor ce nu isi duc la indeplinire indatoririle;
- sa stearga fara avertizare thread-urile spam (de genul "Castiga 1 milion.... etc) si sa baneze autorii acestora;
Obligatia principala a administratorilor este aceea de a se asigura de buna functionare a intregului forum in general.
VII. Responsabilitati
In conformitate cu prevederile termenilor si conditiilor de utilizare ale site-ului http://kristalresidence.forumrom.com/... , precum si cu dispozitiile Legii comertului electronic 365/2002, proprietarul site-ului http://kristalresidence.forumrom.com/... nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul comentariilor postate de catre membri.
Dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului mesajelor postate apartin in totalitate celor care au postat respectivele mesaje iar prin inregistrarea pe acest forum utilizatorii inteleg si respecta acest lucru, exonerand de orice raspundere administratorul forumului.
Daca considerati ca ati fost lezat de mesajele postate in Forum
In cazul in care o persoana considera ca i-a fost incalcat dreptul de autor sau ca i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe acest forum, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al legii 677/2001.
Daca va considerati nedreptatit in orice mod datorita unui mesaj de pe forum, puteti proceda la sesizarea justitiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma si vom raspunde solicitarilor venite din partea unei astfel de autoritati publice, atata timp cat ele corespund rigorilor legale, urmand sa facem cunoscute datele autorului acestuia catre autoritatea competenta si sa ne conformam dispozitiilor acesteia, daca este cazul.
VIII. Colaborari
In cazul in care considerati ca ati putea fi un bun moderator, puteti trimite oricand o propunere către Administratori (prin PM). Asteptam maxima seriozitate din partea voastra, deoarece munca de moderator ( administrator ) nu este asa de simpla cum pare.
IX. Prevederi finale
Acest regulament poate fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile noi o impun. Este bine sa verificati aceasta pagina periodic. Prin utilizarea acestui site web, vă exprimaţi acordul faţă de termenii şi condiţiile acestui regulament.
Toti userii (indiferent de rang, vechime...etc) sunt rugati sa faca modificarile necesare in propriul profil pentru a intra in legalitate! Nu ne puneti in postura de a edita noi pentru ca nu o sa va placa.
Date despre Deținător (Registrant)
Conform "Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date", datele cu caracter personal ale persoanelor fizice nu se publică.